Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Afost aprobată solicitarea presedintelui Iohannis cu privire la organizarea unui referendum referitor la continuarea luptei împotriva corupţiei

in Politic de

Referendumul propus de președintele Iohannis a fost aprobat. În Parlament a fost aprobată solicitarea şefului statului Klaus Iohannis cu privire la organizarea unui referendum referitor la continuarea luptei împotriva corupţiei.

”Au fost 600.000 de oameni în stradă și acești membri marcanți ai PSD, comisia juridică, se întreabă de ce e necesar un referendum. Unii membri nu înțeleg cu ce se confruntă, în loc să vină în fața poporului și să recunoască că au greșit. Trebuie să înțeleagă și PSD că în materie de justiție este minoritar în această țară. Poporul respinge politicile anticorupție ale PSD”,  a declarat Cătălin Predoiu.

Referendumul anunțat de Klaus Iohannis este al şaptelea care se organizează în ultimii 27 de ani. Românii au mai fost chemaţi să spună dacă vor demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte şi dacă doresc să se modifice Constituţia.

Președintele Klaus Iohannis a declanșat pe 24 ianuarie procedurile pentru organizarea unui referendum prin care românii să spună dacă vor „continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”.

Parlamentul are la dispoziție, din momentul declanșării procedurilor de șeful statului, 20 de zile să dea un aviz.

Un referendum este validat dacă rata de participare este de cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale, iar aprobarea se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot.

Sursa: libertatea.ro


Mergi la SUS