Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Afirmația lui Donald Trump că:”statele care sponsorizează terorismul riscă să devină victime ale răului pe care îl promovează” a fost considerată „respingătoare” de către Iran

in Extern/ExtraNews de

Derularea evenimentelor:
Patru atacatori necunoscuți îmbrăcați în haine pentru femei au pătruns în clădirea Parlamentului din Teheran printr-o poartă destinată vizitatorilor și au deschis focul în incinta clădirii împușcând oameni, semănând teroare și frică. Apoi, au atacat Mausoleul Ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran, monument situat la câțiva kilometri de sediul legislativului.
Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.
Forțele iraniene au preluat controlul asupra parterului clădirii Parlamentului din primele minute ale atacului.
Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului iranian, au acuzat SUA și Arabia Saudită de implicare în aceste atentate, dar mai târziu autoritățile iraniene au precizat că toți atacatorii care au fost uciși erau iranieni care s-au alăturat Stat Islamic.
Bilanțul atacului terorist a fost de cel puțin 13 morți și 43 de răniti conform BBC News.
Afirmațiile președintelui Donald Trump și răspunsul șefului diplomației iraniene pe Twitter:
Președintele american Donald Trump condamnând atacurile teroriste de la Teheran, a subliniat că se roagă pentru ”poporul iranian” precum și pentru ”victimele nevinovate” ale atacurilor de la Teheran, însă a adăugat că „statele care sponsorizează terorismul riscă să devină victime ale răului pe care îl promovează”.
Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif a spus că Iranul consideră ca „Respingătoare afirmația Casei Albe și sancțiunile din partea Senatului, în timp ce iranienii combat terorismul susținut de protejați ai americanilor”.
Javad Zarif a mai spus pe contul sau de Twitter:”Despoții care sponsorizează teroarea amenintă să aducă lupta în țara noastră”și a arătat că cea atacată este:”democrația”.
Liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khamenei, a subliniat că teroriștii „bâzâie cu pocnitori” și că nu vor „afecta voința națiunii noastre.”

Mergi la SUS