Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Adrian Năstase ia apărarea jandarmului ce a lovit protestatari: „Anchetarea jandarmului provocat de acei „rezisti” dă un semnal de slăbiciune”

in Politic de

Fostul premier Adrian Năstase spune că anchetarea jandarmului care a lovit manifestanţi în Bucureşti este un “semnal de slăbiciune”. Năstase se laudă că legea pentru organizare şi funcţionarea jandarmeriei a fost aprobată când se afla la conducerea guvernului, adăugând că “funcţia jandarmilor nu este una pedagogică”.

Într-o postare pe blogul său, intitulată “Despre jandarmi şi statul de drept”, Adrian Năstase scrie că în lipsa unui număr mai mare de protestatari, undele televiziuni de ştiri au avut nevoie de subiecte “bombă” şi că astfel a devenit “erou” jandarmul în cauză.

“Asa a devenit „erou” jandarmul care a refuzat ca un „rezist” să-i bage in gura un gard de protectie, si, in loc să-l pupe pe frunte, a incercat sa-l descurajeze, dandu-i peste maini sau asa ceva. In urma acestui „incident”, jandarmul este anchetat disciplinar”, a scris Năstase.

Fostul premier a mai notat că “regulile stabilite de forţele de ordine publică trebuie respectate” şi că cei care trebuie anchetaţi, identificaţi şi pedepsiţi sunt “cei care atacă jandarmii”.

“Sigur, dreptul de a protesta pasnic este un drept constitutional. Dar regulile stabilite de fortele de ordine publica trebuie respectate. Cei care le incalcă trebuie sanctionati. In aceste conditii, consider ca anchetarea jandarmului provocat de acei „rezisti” dă un semnal de slăbiciune din partea jandarmeriei si a ministerului de interne. In acest fel, jandarmeria risca sa fie timorata si s-ar putea, ca in alte situatii, sa nu-si mai faca datoria. Ancheta trebuie să-i vizeze, de fapt, pe cei care atacă jandarmii, aruncăndu-le in cap cu pietre din asfalt, care-i provoacă si care nu respecta indicatiile lor. Si ar trebui sa si aflăm rezultatul anchetării acestora. Ei trebuie identificati si pedepsiti. Mă impresionează până la lacrimi numarul de jandarmi care au inscriptionate pe jachete mentiunea „dialog”. Poate că, pe baza acestor experiente, la ministerul pentru dialog social ar putea fi numit un jandarm… Functia jandarmilor nu este una pedagogica. Educatia civica nu o fac jandarmii”, a scris Năstase.

Jandarmul care a lovit cu pumnii manifestanții și-a pierdut calmul sub presiunea momentului, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București. O analiză a modului în care s-a acționat este în derulare.

Ultimile din

Mergi la SUS