Adevarul despre pielea de pe carnea de pui. Sigur nu te asteptai la asa ceva. Cel mai probabil ati auzit de foarte multe ori ca pielea de pe carnea de pui nu este buna pentru sanatate. Nu numai ca ingrasa, dar contribuie la cresterea nivelului de colesterol si creste nivelul tensiunii arteriale. Totusi, cateva studii recente sustin exact contrariul.
Se pare ca pielea de pe carnea de pui este chiar benefica pentru sanatate atata timp cat este consumata cu moderatie si ca nu trebuie inlaturata inainte de a incepe sa gatiti puiul. Lucrul acesta ne este comunicat de expertii in sanatate de la Universitatea Harvard care considera ca din cauza unor credinte false, refuzul consumului pielii de pe carnea de pui a privat oamenii de urmatoarele beneficii:
1 Este buna pentru sanatatea inimii
Argumentul acesta este probabil unul dintre cele mai socante avand in vedere faptul ca atata timp pielea carnii de pui a fost considerata un adevarat inamic al inimii. Idee este urmtoarea, intocmai ca si avocado, pielea contine grasimi, insa grasimi sanatoase, nesaturate, care sunt foarte benefice pentru inima.
Grasimile nesaturate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la cea a nivelului colesterolului rau si, in plus, ajuta la echilibrarea hormonala.
Numarul de calorii pe care il adaugati atunci cand consumati si pielea nu este decat cu 50 de calorii mai mare decat atunci cand decideti sa inlaturati pielea din cauza unor prejudecati neadevarate.
2 Este absolut delicioasa
Trebuie sa recunosteti ca pielea este deliciul carnii din pui. De ce alegem sa renuntam la acest lucru? Nici sarea nu este indicata pentru sanatate asa ca, in loc sa adaugati mai multa sare in mancare pentru a-i da mai mult gust, ar fi mai bine sa alegeti sa mancati puiul cu tot cu piele si, in felul acesta, veti vea parte de o masa nemaipomenita si nutritiva.
3 Impiedica absorbtia unei mari cantitati de ulei
Atunci cand gatiti puiul la temperatura mare, acesta poate sa absoarba prea mult ulei. Pielea are un rol important caci functioneaza ca o bariera si, in felul acesta, nu se absoarbe foarte mult ulei in carnea de pui. Astfel, uleiul se transforma intr-un fel de crusta, iar carnea de pui ramane frageda si numai buna de mancat.
Ati vazut, asadar, care sunt motivele pentru care chiar se recomanda sa mancati puiul cu piele cu tot. Totusi, nu uitati ca pielea trebuie consumata cu moderati pentru ca are mai mult omega 6 decat omega 3 si daca deja aveti in corp un dezechilibru al acestor acizi grasi, consumul in excess al pielii de pui poate duce la inflamatii si la alte probleme de sanatate. Este bine sa evitati pielea deja carbonizata pentru ca nu are nicio valoare nutritiva si cauzeaza sanatatii. sursa: stethnews.com, andreilaslau.ro