Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Adepții mișcării #Rezist se organizează pe Facebook pentru un mega-protest. Clujenii și timișorenii vor să meargă la București

in ExtraNews/Politic de

Adepții mișcării #Rezist se organizează pe Facebook în vederea unui miting de amploare programat pe 20 ianuarie, în  București. Protestatarii din Cluj, Timișoara și alte orașe doresc să participe la acțiunea din Capitală.

„Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București. Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieșim mulți, o dată. Propunem un marș Piața Universitatii – Piața Unirii – Fântâni – Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)”, se arată în descrierea evenimentului „Toate drumurile duc la Bucuresti. „Revolutia” generatiei noastre”, de pe Facebook.

6700 de persoane și-au anunțat participare până joi, 4 ianuarie, iar alte 27.000 de persoane s-au declarat interesate. Participanții fac apel la găzduirea celor care vin din afara Capitalei la protest.

Pe de altă parte, mai multe persoane din Cluj au anunțat pe Facebook că intenționează să vină la București pentru a participa la protestele organizate față de Guvern și modificarea legilor justiției. În anunțul postat pe rețeaua de socializare, cu numele „Tot Clujul merge în București”, se arată că acțiunea are drept scop apărarea „libertății și a statului de drept”.

„Noi, cetățenii din județul Cluj, vom merge în București să ne apărăm libertatea și statul de drept. Considerăm că este ultimul lucru democratic pe care îl putem face și îndemnăm pe toată lumea să vină să protestăm în București”, spun organizatorii evenimentului de pe Facebook.

Peste 200 de persoane au afirmat că vor participa, iar alte 2100 sunt interesante, până la ora publicării acestui articol.

Și timișorenii se mobilizează pentru a merge la București, printr-un eveniment asemănător pe Facebook. 220 de persoane și-au anunțat prezența și alte 1200 de persoane s-au declarat interesate.

Sursa: Stiripesurse.ro

Mergi la SUS