Acuzații deosebit de grave la adresa Guvernului Dăncilă. Cum a cedat șantajului ungurilor! Acuzații de trădare națională: „Politică antinațională”

in Politic de

Ies la iveală acuzații deosebit de grave la adresa Guvernului Dăncilă. Premierul a cedat șantajului ungurilor. Sunt devaluari fără precedent venite din Parlament și acuzații extrem de grave, de trădare națională.

Acuzații șocante la adresa premierului Viorica Dăncilă venite chiar din Parlament. Adoptarea noului Cod Administrativ a declanșat un război total. Dăncilă este acuzată de trădare națională și de faptul că a cedat la șantajul celor de la UDMR. O spune deputatul PNL, Matei Dobrovie, care nu se oprește aici. “Trădarea de țară în ordonanțe de urgență se măsoară! Guvernul Dăncilă a cedat șantajului UDMR pentru transformarea limbii maghiare în a doua limbă oficială, încălcând Constituția.

După ce Codul Administrativ votat în Parlament a fost
declarat neconstituțional de CCR,PSD-ALDE au decis să-l impună prin OUG, pentru a ocoli orice posibilitate de atac. Evident nu există nicio urgență obiectivă care să justifice această decizie, ci pare să fie mai degrabă un troc mizerabil pentru a-și asigura susținerea UDMR în Parlament. Din păcate nu este prima și nu va fi nici ultima dată când PSD recurge la înțelegeri care subminează statul național și unitar.

Am fost unul dintre parlamentarii care au atacat la CCR Codul Administrativ, și din acest motiv. Este aberant să impui ca și în UAT-urile în care cetățenii aparținând minorităților naționale nu au ponderea de peste 20% din numărul locuitorilor, Consiliile să poată dispune să se folosească limba maghiară în administrație. Se lasă loc arbitrarului și înțelegerilor netransparente.

Pe de altă parte, declarațiile Ministrului ungar de Externe Peter Szijjarto sunt lipsite de orice fundament. Nu există niciun pas înapoi, li s-a dat mai mult minorităților decât li s-a luat. NU s-a renunțat la limita anterioară de 20% și nici n-a fost crescută, ci s-a deschis o portiță suplimentară. În schimb, minoritatea română din Ungaria nu se bucură deloc de aceleași drepturi precum cea maghiară din România și este supusă unui proces puternic de asimilare, fără vreun sprijin substanțial din partea statului român. Asta înseamnă politică anti-națională!”, a tunat Dobrovie pe o rețea de socializare.