Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Acum cumpăr mereu cu o lămâie mai mult! Un bucătar dintr-un restaurant italian mi-a dezvăluit acest truc!

in Retete/Sanatate de

Lămâia este un produs extraordinar, care este folosit atât pentru menținerea frumuseții femeilor, cât și curățeniei în bucătărie. Nota acrișoară și aroma proaspătă de lămâie oferă bucatelor sărate și dulci un gust uimitor. Echipa aktualnews.ro vă propune să preparați un condiment universal din coajă de lămâie, care este foarte aromat și comod de folosit. Încercați acest truc și veți avea mereu la îndemână un produs parfumat și accesibil!

Cum să uscați și să folosiți coaja rasă de lămâie

INGREDIENTE: 3-4 lămâi proaspete;

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați lămâile bine și scoateți coaja cu ajutorul unui aparat de curățat legume, astfel încât să nu atingeți coaja albă (care dă un gust amar).

2. Uscați coaja (în aer liber sau în mașina de uscat). Aceste coji de lămâie sunt gata pentru consum, de exemplu pentru aromatizarea ceaiului.

3. Puneți cojile uscate într-un robot de bucătărie sau blender și mărunțiți-le sub formă de praf. Acum puteți folosi acest condiment pentru prepararea multor bucate: peștelui copt, fructelor de mare, salatelor, prăjiturilor, cremelor…

4. Folosiți condimentul de lămâie în cantitate moderată, deoarece aroma este destul de intensă: 1 linguriță de praf substituie 1 lingură de coajă de lămâie proaspătă.

Notă: dacă veți amesteca 1 linguriță de praf de lămâie cu 2 linguri de zahăr și un pic de ulei de măsline, atunci veți obține un scrub uimitor cu efect anticelulitic. sursa: bucatarul.eu

Ultimile din

Mergi la SUS