Acțiunea de control “de anvergură”! Un student din Cluj, AMENDAT după ce a vândut cartofi prăjiți pe Facebook

in ExtraNews de

Situație halucinantă la Cluj. Din exces de zel, poliția locală a “descins” la un student care anunțase pe Facebook că vinde cartofi prăjiți, 5 lei porția.

Acțiunea de control “de anvergură” în camera de cămin s-a lăsat cu o amendă de 500 de lei pentru student pe motiv că ar face comerț ilegal.

În motivarea plângerii, petentul a arătat că prin procesul-verbal contestat s-a reținut în sarcina sa săvârșirea contravenției prevăzute de art. 1 lit. a din Legea nr. 12/1990, constând în aceea că a fost depistat în camera 620 din căminul studențesc nr. 2B Mărăști, în timp ce oferea spre vânzare un număr de 10 pachete de țigări marca Marlboro, și o cutie care conținea 2 sticle, fiecare a 1 litru de whisky marca Chivas, fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Pe lângă amendă, studentului întreprinzător i s-au confiscat și bunurile enumerate mai sus, deși tânărul a prezentat bonuri fiscale pentru toate.

Cazul a ajuns în instanță, dar Judecătoria Cluj-Napoca, dându-și seama de penibilul situației, a anulat procesul-verbal de contravenție și a exonerat studentul de plata amenzii, scrie clujust.ro.

Mai mult, instanța a hotărât ca toate bunurile confiscate să îi fie date înapoi.

Analizând actele și lucrările dosarului de față, instanța reține următoarele:

În fapt, prin procesul-verbal de constatare a contravenției  nr. …… din 29.01.2016, petentul M. D. a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 500 de lei, pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 1 lit. a din Legea nr. 12/1990, constând în aceea că a fost depistat în camera 620 din căminul studențesc nr. 23 Mărăști, în timp ce oferea spre vânzare un număr de 10 pachete de țigări marca Marlboro, și o cutie care conținea 2 sticle, fiecare a 1 litru de whisky marca Chivas, fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege. Prin procesul-verbal s-a dispus și confiscarea bunurilor enumerate mai sus.

Procesul-verbal a fost încheiat în prezența petentului care a refuzat să-l semneze, fiind semnat în calitate de martor de către administratorul căminului C. B. G. La obiecțiuni, petentul a consemnat că nu a oferit spre comercializare absolut nimic. Totul a fost cadou pentru o zi de naștere, toate erau sigilate și avea bonuri pe ele.