Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Această bacterie îți poate DISTRUGE stomacul! O poți avea în organism fără să-ți dai seama

in Sanatate de

Helicobacter Pylori este un bacil (o bacterie) specific uman, gram-negativ localizat la nivelul mucoasei stomacului. S-a observat că frecvenţa infectării cu Helicobacter Pylori variază în funcţie de zona geografică, vârsta şi factori socio-economici.

Simptomele diferă de la un pacient la altul, însă cele mai întâlnite sunt: arsurile gastrice, balonarea, durerile abdominale, greață, vărsăturile, scăderea în greutate, depozitele albicioase pe limba.

Medicul poate să recomande mai multe tipuri de analize, pentru a determina prezența bacteriei în corp. Astfel, se poate face: dozarea anticorpilor anti Helicobacter în sânge, antigen Helicobacter pylori din materii fecale, un test respirator cu uree, o metodă neinvazivă.

O altă metodă de diagnostic este endoscopia digestivă cu biopsie. Tratamentul durează între 7 și 14 zile, iar la o lună de la terminarea acestuia se fac din nou analize, pentru a vedea dacă virusul a revenit, scrie sanatatea.ro. Cei care au ulcer sau gastrită trebuie să evite alimentele condimentate, cât și băuturile acidulate, pentru că agravează manifestările, scrie realitatea.net

Ultimile din

Mergi la SUS