A se opri de la consum imediat! Acest medicament pe care-l avem toti in casa si consumam des, a fost interzis. Poate provoca grave probleme medicale

in Sanatate de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Este scandal monstru în Spania, după ce 16 bebeluși s-au trezit cu pilozitate facială excesivă peste noapte, după ce li s-a administrat greșit omeprazol. Aceștia au dezvoltat așa-numitul „sindrom al vârcolacului” după ce au fost tratați pentru indigestie, informează El Pais.

Medicamentele, care au fost administrate copiilor, pentru probleme digestive conțineau însă și minoxidil, substanță folosită în tratamentul calviției. Primele cazuri au fost semnalate pe 11 iulie, când 13 copii au dezvoltat hipertricoză. Alte 3 cazuri similare au urmat pe 6 august și probabil numărul va crește.

Încă din cursul lunii iulie, autoritățile spaniole au retras licența companiei farmaceutice care a produs respectivul medicament, însă reacția a fost una tardivă, ținând cont de consecințe. Conform presei spaniole, vina pentru contaminarea cu minoxidil aparține unei subsidiare din India a respectivei companii.

Ce se ve întâmpla cu bebelușii contaminați
Produsele contaminate au fost retrase din toate rețelele de farmacii de către Agenția Spaniolă a Medicamentului. Povestea are un final fericit: surse din domeniul medical au declarat pentru El Pais că toți cei 16 copii au revenit la normal, după oprirea tratamentului.

Totuși ceea ce omit să spună autoritățile este că o dereglare de acest tip zdruncină și hormonii, ceea ce înseamnă că acei copii contaminați ar putea avea probleme pe viață. Părinții pot acționa în instanță compania și câștiga foarte mulți bani de pe urma celor care și-au bătut joc de copiii lor.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...