Andrei Ștefan Hahuie, un tânăr de 25 de ani din Galați, student la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, specializarea Zootehnie, în anul I, a ales acest domeniu pentru că îi plac foarte mult animalele, pasiune pe care a avut-o încă de mic deoarece mare parte din timp și-l petrecea la țară.
Polițistul care a devenit fermier. Andrei Ștefan Hahuie, un tânăr de 25 de ani din Galați, student la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, specializarea Zootehnie, în anul I, a ales acest domeniu pentru că îi plac foarte mult animalele, pasiune pe care a avut-o încă de mic deoarece mare parte din timp și-l petrecea la țară.
El deține o fermă de 600 de oi. Andrei a explicat și de ce a ales această rasă. Este vorba despre una dintre cele mai vechi rase autohtone. De asemenea, sunt animale perfecte pentru fermă pentru că sunt rezistente, nepretențioase și pot face mulți miei. Oile din rasa Țigaie ruginie sunt productivă și în ceea ce privește laptele. Andrei are planuri mari pentru viitor. Vrea să devină mai bun în ceea ce face și are planuri chiar mai mari de atât! Vrea să vadă că și la noi în țară sunt consumate produse de la fermierii români. „Îmi doresc ca în viitor să ajung cel mai bun în ale zootehniei, atât din perspectiva exemplarelor pe care le voi deține în fermă, cu care mi-ar plăcea să și particip la concursuri, expoziții, cât și al comercializării produselor agroalimentare pe piața din România, care în momentul de față este sufocată, aș putea spune, de produse din export”, a mai spus el pentru sursa citată
În trecut a fost polițist, doar că, din motive personale și-a dat demisia și a intrat în afacerea familiei, ocazie cu care a deschis un atelier de mobilă cu un prieten, dar și ferma de ovine pe care o deține.
„Cu timpul am realizat că, gândul meu este numai la animale, motiv pentru care am ales să mă dedic în totalitate creșterii acestora. În prezent, am un efectiv de aprox. 600 de capete din rasa Țigaie ruginie.
Am optat pentru această rasă deoarece este una dintre cele mai vechi rase autohtone, fiind printre cele mai rezistente și, totodată, nepretențioase rase de oi, cu un randament bun și la miei, dar și productive din punct de vedere al laptelui raportat la condițiile mai grele de pășunat”, a continuat Andrei.