A fost aspru pedepsit ca a sunat la 112, iar dupa 4 ani acest roman a câștigat procesul pentru lipsa de reacție!

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Un român a câștigat un proces cu 112, după ce în urmă cu 5 ani a sunat la serviciul de urgență și a primit amendă pentru că ar fi alertat autoritățile în zadar.

În anul 2014, bucureșteanul a sunat la 112 in miez de noapte pentru a semnala o problemă cu niște cabluri de înaltă tensiune de la liniile de tramvai, care îi căzuseră în fața mașinii. Acestea ajunseseră în mijlocul drumului și, evident, reprezentau o problemă gravă. Se pare totuși că polițiștii au considerat că aceasta nu este atât de importantă precum faptul că omul a insistat ca situația să fie rezolvată.

Românul a fost amendat, însă nu s-a lăsat și a deschis proces cu 112
Un echipaj a sosit într-adevăr la fața locului, însă aceștia nu au făcut decât să îl amendeze pe bietul om cu 500 de lei pentru că a îndrăznit să deranjeze cu acel apel. Pentru că omul a sunat de mai multe ori la serviciul de urgență 112, comportamentul lui a fost interpretat ca fiind antisocial si inadecvat. În plus, conform Cancan.ro, polițiștilor nu le era clar ce vrea românul să reclame.

Deși omul a sunat de două ori la serviciul de urgență, în sistem s-au înregistrat în mod misterios 4 apeluri. Acest lucru i-a făcut pe polițiști să considere că acesta este un comportament antisocial. Așadar, surpriză, apelantul a fost amendat la fața locului. Acesta nu s-a lăsat și a contestat în instanță, însă Judecătoria Sectorului 3 a dat câștig de cauză Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Bucureșteanul susține că al doilea apel pe care l-a efectuat a venit ca urmare a lipsei de reacție a autorităților, iar apelurile sale au avut acoperire legală. Ca drept dovadă Tribunalul București i-a dat dreptate in anul 2016. S-a constatat că prima instanță nici măcar nu a cerut probe esențiale pentru a putea lua o decizie corectă. Așadar, amenda pe care omul a primit-o a fost anulată și omul a căștigat acest lung proces cu 112.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...