A fost aspru pedepsit ca a sunat la 112, iar dupa 4 ani acest roman a câștigat procesul pentru lipsa de reacție!

in ExtraNews de

Un român a câștigat un proces cu 112, după ce în urmă cu 5 ani a sunat la serviciul de urgență și a primit amendă pentru că ar fi alertat autoritățile în zadar.

În anul 2014, bucureșteanul a sunat la 112 in miez de noapte pentru a semnala o problemă cu niște cabluri de înaltă tensiune de la liniile de tramvai, care îi căzuseră în fața mașinii. Acestea ajunseseră în mijlocul drumului și, evident, reprezentau o problemă gravă. Se pare totuși că polițiștii au considerat că aceasta nu este atât de importantă precum faptul că omul a insistat ca situația să fie rezolvată.

Românul a fost amendat, însă nu s-a lăsat și a deschis proces cu 112
Un echipaj a sosit într-adevăr la fața locului, însă aceștia nu au făcut decât să îl amendeze pe bietul om cu 500 de lei pentru că a îndrăznit să deranjeze cu acel apel. Pentru că omul a sunat de mai multe ori la serviciul de urgență 112, comportamentul lui a fost interpretat ca fiind antisocial si inadecvat. În plus, conform Cancan.ro, polițiștilor nu le era clar ce vrea românul să reclame.

Deși omul a sunat de două ori la serviciul de urgență, în sistem s-au înregistrat în mod misterios 4 apeluri. Acest lucru i-a făcut pe polițiști să considere că acesta este un comportament antisocial. Așadar, surpriză, apelantul a fost amendat la fața locului. Acesta nu s-a lăsat și a contestat în instanță, însă Judecătoria Sectorului 3 a dat câștig de cauză Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Bucureșteanul susține că al doilea apel pe care l-a efectuat a venit ca urmare a lipsei de reacție a autorităților, iar apelurile sale au avut acoperire legală. Ca drept dovadă Tribunalul București i-a dat dreptate in anul 2016. S-a constatat că prima instanță nici măcar nu a cerut probe esențiale pentru a putea lua o decizie corectă. Așadar, amenda pe care omul a primit-o a fost anulată și omul a căștigat acest lung proces cu 112.