Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

5 tipuri de aluat pe care le poți prepara cu ajutorul unui robot de bucătărie

in Diverse/Retete de

Un robot de bucătărie poate fi de mare ajutor atunci când pregătești aluaturi, deoarece poate amesteca ingredientele mai rapid și mai eficient decât atunci când o faci manual. În plus, acestea sunt echipate cu o varietate de accesorii și funcții pentru a permite utilizatorilor să toace, să amestece și să bată diverse alimente. Unele aparate electrocasnice de acest fel pot fi programate să facă diferite tipuri de alimente, cum ar fi pâine, dulciuri sau sosuri. Iată câteva dintre tipurile de aluat pe care le poți prepara cu ajutorul unui astfel de aparat.

5 feluri de aluat pe care le poți pregăti la un robot de  bucătărie

  • Pentru pâine

Poți utiliza un astfel de aparat pentru a amesteca făina, drojdia, sarea și apa, astfel încât să poți obține un aluat de pâine moale și elastic. Robotul poate amesteca ingredientele mai bine decât ai face-o tu în mod normal, iar rezultatul final va fi un aluat bine frământat și perfect pentru a fi gătit în cuptor.

  • Pentru pizza

Un robot de bucătărie este ideal pentru a pregăti un aluat de pizza puțin elastic și ușor de lucrat. Dacă nu ai acasă un astfel de aparat, te-ar putea interesa un robot de bucătărie de pe site-ul celor de la Altex.ro, care îți pun la dispoziție o multitudine de modele, la prețuri acceptabile. Pentru acest aluat, poți începe prin a amesteca făina, drojdia, sarea, apa și uleiul bolul aparatului și să îl lași să frământe aluatul până când acesta devine moale și elastic.

  • Pentru tarte

Dacă ești un pasionat al dulciurilor, un electrocasnic de acest tip, îți poate fi de mare ajutor atunci când pregătești un aluat pentru tarte. Acest aspect este datorat faptului că are capacitatea de a amesteca ingredientele mai bine și mai uniform. Așadar, poți utiliza robotul pentru a amesteca făina și untul, cu sare și apă până când obții un aluat omogen și ușor de lucrat, pentru a putea prepara cele mai delicioase tarte.

  • Pentru biscuiți

Fie că îți place să îi prepari, fie că îți place doar să îi mănânci, un robot de bucătărie poate fi de mare ajutor, dacă dorești să pregătești niște biscuiți delicioși și pufoși. Tot ce trebuie să faci este să folosești aparatul pentru a amesteca făina, untul, zahărul cu oul și praful de copt până când obții un aluat pufos și omogen numai bun pentru a prepara biscuiți gustoși.

  • Pentru plăcinte

În cazul în care ești adeptul plăcintelor, un astfel de robot de bucătărie îți poate oferi un mare ajutor atunci când pregătești aluatul. Poți utiliza robotul pentru a amesteca făina, untul, sarea și apa până când obții un conținut omogen și ușor de întins. În plus, dacă dorești să pregătești o plăcintă dulce, poți adăuga și puțin zahăr în aluat.

În concluzie, acestea sunt doar câteva dintre exemplele de preparate pe care le poți pregăti cu ajutorul unui robot de bucătărie. Practic, poți utiliza robotul de bucătărie pentru a pregăti orice fel de mâncare sau băutură care necesită procesare, amestecare sau tăiere.

Ultimile din

Mergi la SUS