Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

5 lucruri pe care NU știai că trebuie să le faci când îți cumperi un nou iPhone

in Diverse de

Când cumperi un iPhone nou, va trebui să te obișnuiești cu toate caracteristicile disponibile. Elementele de bază sunt esențiale, mai ales dacă este vorba de prima ta interacțiune cu un dispozitiv Apple. Pentru a te putea bucura de toate funcțile pe care le oferă, este necesar să parcurgi câțiva pași simpli la început, care te vor ajuta să optimizezi modul în care folosești telefonul.

Mai jos ai cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când ai un nou iPhone:

 

  • Dotează-ți telefonul cu o husă de protecție

 

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îți cumperi un model nou de iPhone este să îi asiguri protecția împotriva deteriorărilor. Alege un model de husă pentru iPhone XR sau pentru versiunea de telefon pe care o deții, dar și o folie de sticlă, pentru mai multă siguranță. Acest lucru nu va garanta că dispozitivul nu se poate zgâria sau distruge, dar va face o diferență majoră atunci când vine vorba de căzături.

 

  • Creează-ți Apple ID

 

Pentru a utiliza iTunes Store sau App Store ai nevoie de un ID Apple. Acest cont gratuit nu numai că îți va permite să cumperi muzică, filme sau aplicații, ci te va ajuta și să accesezi alte funcții utile, precum iMessage, iCloud, Find My iPhone, FaceTime, Apple Music și multe altele. Tehnic, poți sări peste configurarea acestui ID, dar fără el nu vei putea folosi la capacitate maximă telefonul.

 

  • Folosește iCloud

 

Totul devine mult mai simplu atunci când ai iCloud – mai ales dacă folosești mai multe computere sau dispozitive pentru a accesa muzică, aplicații, fotografii sau alte date.  Astfel, ai posibilitatea de a face copii de rezervă pe serverele Apple și de a reinstala sau sincroniza automat datele. De asemenea, cloud-ul îți va permite să folosești orice ai cumpărat de pe iTunes Store pe toate device-urile tale. Așadar, indiferent dacă le pierzi sau le ștergi, cumpărăturile digitale nu dispar niciodată. 

 

  • Plătește cu Apple Pay

 

Acum că toate sistemele bancare au adoptat acest mecanism, Apple Pay este foarte comun și mai sigur decât cardul fizic. Sistemul de plată fără contact de la Apple este ușor de utilizat și îți permite să parcurgi mai repede pașii când ai de achitat ceva. Având în vedere că serviciul nu împărtășește niciodată numărul tău de card real cu comercianții, acesta nu va putea să fie furat.

 

  • Health App

 

Acest instrument îți permite să adaugi informații despre starea ta de sănătate, pe care dorești să le pui la dispoziție în caz de urgență. Acestea ar putea include medicamente pe care le iei, alergii grave, contacte de urgență – orice ar trebui să știe cineva când îți acordă asistență medicală dacă nu poți vorbi. Un ID medical poate fi un mare ajutor, dar trebuie să îl configurezi înainte de a avea acces la el.

Acestea fiind spuse, iată cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le ai pe noul tău iPhone. Pe lângă siguranța că telefonul nu se va zgâria de la prima utilizare, te vei bucura de toate funcțiile sale!

Ultimile din

Mergi la SUS