4 solutii alternative de transport in timpul pandemiei

in Diverse de

Pe masura ce pandemia coronavirusului evolueaza si cum, potrivit specialistilor, un final al acesteia nu se intrevede in viitorul foarte apropiat, multe persoane cauta alternative la transportul public, care este unul dintre mediile favorabile infectarii.

Desi multi angajati lucreaza de acasa, tot exista situatii in care este necesara deplasarea, fie in propria localitate, fie in afara ei pentru diverse motive.

De altfel, cei din domeniile care presupun prezenta fizica la locul de munca, cum sunt lucratorii din sanatate, comerciantii, instalatorii si multi altii, se regasesc in situatia de fi nevoiti sa faca in continuarea naveta zilnic.

Iata 4 solutii sigure de transport care pot fi folosite de tine sau de catre compania ta pentru a evita transportul public:

  • Masina personala

Cea mai evidenta solutie este folosirea automobilului personal. Desi acest lucru presupune costuri mai mari cu combustibilul si intretinerea, este cea mai sigura solutie de a te proteja pe traseu.

Daca o utilizezi pentru deplasarea la birou, discuta cu angajatorul tau cu privire la posibilitatile de decontare a cheltuielilor, mai ales daca esti nevoit sa faci naveta dintr-un alt oras. 

O idee buna ar fi sa imparti masina cu un coleg de serviciu, daca acesta locuieste in aceeasi zona cu tine. In ciuda faptului ca petreci cateva ore bune cu el pe zi la locul de munca, este recomandata purtarea mastilor si respectarea tuturor regulilor de preventie a imbolnavirii.

Bineinteles, masina personala este una dintre optiuni si in cazul drumurilor lungi in alta localitate sau chiar si in afara tarii.

  • Rent-a-car

Daca nu detii un autoturism, dar esti nevoit sa faci o calatorie mai lunga, serviciile de rent-a-car sunt solutia perfecta.

Rezultatul va fi similar utilizarii masinii tale, deoarece vei fi singur sau impreuna cu cei apropiati, nu te vei intalni cu persoane straine, ai libertatea de a-ti alege traseul si de a stabii programul. Asadar, daca intrevezi o plecare de acest fel si vrei sa te protejezi cat mai bine, vezi aici oferta de inchiriere pe termen scurt a unei masini.

Astfel de servicii pot fi utilizate inclusiv de societati, fiind o solutie care ofera programe personalizate de punere la dispozitie de autoturisme pentru a satisface nevoile de transport ale companiilor. Serviciul de rent-a-car poate fi folosit pentru delegatii sau alte deplasari.

  • Bicicleta si trotineta

Pentru transportul prin oras, alternative pentru transportul in comun sunt bicicletele, normale sau electrice, dar si trotinetele. Fiind singur, nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste infectarea cu coronavirus. Un avantaj al acestei optiuni este rapiditatea, mai ales in contextul in care este posibil ca numarul masinilor care circula sa creasca, ceea ce inseamna mai multa aglomeratie.

Din pacate, insa, utilizarea bicicletelor si a trotinetelor in siguranta este conditionata de conditiile metorologice.

  • Taxiul

Serviciile de taximetrie ofera siguranta, dat fiind transportul unei singure persoane in acelasi timp si faptul ca, daca masurile de preventie sunt respectate, riscul de infectare este drastic diminuat. In plus, ofera flexibilitate, putand fi accesate la orice ora din zi si din noapte. 

Un alt avantaj este faptul ca taximetristii vin si te iau chiar de la „usa” locului de plecare si te lasa la destinatie, fiind evitat astfel orice contact care nu este necesar cu exteriorul.

In concluzie, desi in orice alta situatie recomandarile ar fi sa folosesti cat mai mult transportul in comun pentru a proteja mediul si pentru ca strazile sa fie cat mai libere, trebuie sa te adaptezi la realitatea de astazi. Asadar, foloseste alternativele prezentate pentru a calatori si pentru a te proteja pe tine si pe cei dragi.