Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Remediul bunicii impotriva alergiilor

in Sanatate de

Termenul “alergie” este folosit pentru a descrie mai multe reactii ce se pot manifesta in diferite zone ale corpului: pe piele, la nivelul ochilor, la nivelul sistemului digestiv sau al cailor respiratorii. Tipul simptomelor si intensitatea acestora variaza in functie de zona in care se manifesta alergia, dar si in functie de multi alti factori specifici fiecarei persoane in parte. Astfel, simptomele pot fi foarte discrete – cum se intampla in febra sanului- sau foarte grave, provocand decesul, precum in cazul socului anafilactic.

  • Daca suferi de alergie si iti simti ochii iritati, nu ii freca!. Stropeste-i usor cu apa.
  • Unul dintre cele mai simple trucuri este sa pulverizezi in nas apa sarata: sinusurile se elibereaza foarte repede si previi astfel instalarea unei sinuzite.
  • In perioadele din an care favorizeaza alergiile, fereste-te de mirosurile puternice (vopsea proaspata, de exemplu) si de substantele iritante (fumatul pasiv, insecticidele, poluarea), pentru ca acestia sunt factori agravanti ai alergiilor, afecteaza mucoasa ochilor si sinusurile

O incapere cu aer prea cald si umed este paradisul la care viseaza tot felul de mucegaiuri si microorganisme! Spulbare-le visul! In acest scop mentine o temperatura constanta, sub 21 grade C si instaleaza un aparat de dezumidificare sau unul de climatizare, pentru a reduce sau a elimina alergenii din aer.

  • Iata si un remediu contra sinuzitei: piseaza o ceapa si cinci ridichi intr-un mojar, pana cand obtii o pasta. Aplica pasta pe o bucata de tifon, astfel incat sa faci o compresa. Pune una pe ceafa si alta pe talpi. Lasa sa actioneze o jumatate de ora. Repeta de cate ori este nevoie.

Ultimile din

Mergi la SUS