3 sfaturi pentru a investi mai putin in mentenanta masinii

in Diverse de

Intretinerea automobilului este un proces care poate necesita sume importante de bani, mai ales daca intervin defectiuni serioase. Costul mediu al intregii reparatii depinde de modul in care o mentii, deoarece preventia te poate ajuta chiar sa economisesti.

Pentru a evita cheltuieli mari in mentenanta autovehicului, este bine sa tii cont de cateva sfaturi care iti vor fi de folos in a impiedica aparitia unor probleme serioase. De asemenea, cand vrei sa inlocuiesti anumite piese trebuie sa stii cum si cand sa le alegi pentru a beneficia de cel mai bun pret disponibil pe piata.

Iata cum intretii masina intr-un mod avantajos

Autovehiculul este indispensabil in ziua de azi pentru multe persoane. Daca si tu esti dependent de automobil, nu uita ca acesta necesita si ingrijire suplimentara. Astfel, de interesul tau depinde in ce masura va fi nevoie sa cheltui bani pentru reparatii. Totusi, este bine sa tii cont de cateva sfaturi esentiale care te pot ajuta sa ai grija de vehiculul tau intr-un mod cat mai rentabil.

Cunoaste-ti masina cat se poate de bine

Modul in care iti cunosti automobilul este esential pentru a sti cum sa il intretii si pentru a-i identifica cu exactitate nevoile. Daca este vorba de un tip second-hand, asigura-te ca ai aflat totul, in special care sunt problemele pe care le-a avut inainte de achizitie. Astfel, vei putea identifica solutii specifice si, daca va fi nevoie sa ajungi la service, vei sti sa explici mecanicilor cu exactitate motivul pentru care ai venit. Actionand astfel, vei evita atat manoperele gresite, cat si procedurile de care poate nu e nevoie, dar care pot sa apara la final pe nota de plata.

Nu fi agresiv la volan

Indiferent de experienta pe care o ai, evita sa adopti un stil de conducere agresiv. In primul rand, acesta reprezinta un risc atat pentru tine, cat si pentru ceilalti pasageri ori participanti la trafic. In al doilea rand, agresivitatea la volan poate provoca uzura prematura a multor piese, precum ambreiajul ori anvelopele, deoarece vor fi suprasolicitate. De asemenea, vei avea parte de o crestere semnificativa a consumului de combustibil. In plus, este de preferat sa folosesti cat mai des frana de motor pentru a economisi cu pana la 30% din banii pe care ii dai in fiecare luna pe carburant.

Cumpara anvelopele la timp

Chiar daca pneurile pot fi folosite mai multi ani, vine timpul in care trebuie schimbate. De multe ori nu observi acest lucru decat atunci cand soseste sezonul care necesita o anumita pereche de cauciucuri. In aceasta situatie esti nevoit sa achizitionezi unele noi atunci cand cererea creste si pretul e mare. In situatia actuala, de exemplu, este recomandat sa vezi oferta online pentru a cumpara anvelope de iarna la preturi avantajoase inainte ca iarna sa se instaleze definitiv.

Prin urmare, modul in care mentii masina este decisiv pentru investitiile financiare pe care le faci. De aceea, este important sa oferi o atentie maxima acestui demers pentru a evita cheltuieli inutile.