Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

3 recomandări utile pentru amenajarea băii

in Diverse de

Te-ai mutat într-o locuință nouă sau pur și simplu te-ai plictisit de vechea ta baie? Indiferent de situație, mai jos regăsești câteva recomandări ce îți pot fi de folos în alegerea celor mai bune soluții de amenajare inteligentă și atractivă a băii.

Nu ai încă toți banii la dispoziție pentru a acoperi costurile necesare amenajării? Nu te îngrijora! Ai întotdeauna la îndemână posibilitatea de a solicita un credit rapid, utilă atunci când ai nevoie imediată de bani. Poți primi banii necesari pentru o cadă sau pentru zugrăvirea băii într-un timp foarte scurt.

Alegerea culorilor

Fie că este vorba despre mobilier, despre gresie sau faianță, culorile sunt decisive în crearea unei băi armonioase și spațioase. Fiind un spațiu destinat relaxării, este important să creezi o atmosferă relaxantă în baia ta. Tocmai de aceea îți recomandăm regula celor 3 culori.

Aceasta reprezintă alegerea unei culori deschise, a unei culori de contrast și a unei culori neutre. Pentru a face o alegere corectă, este recomandat ca nuanța deschisă să ocupe 70% din baia ta, cea neutră să acopere 20%, iar cea de contrast doar 10%.

În cazul băilor de mici dimensiuni, poți opta pentru o proporție de 70% alb și 30% gri. Alege albul pentru partea inferioară a băii. În ceea ce privește alegerea nuanței dominante, este recomandat să ții cont de cromatica generală a casei.

Prin urmare, dacă ai un living în nuanțe calde de galben sau maro, poți păstra aceeași cromatică și în baie. În cazul sufrageriilor mediteraneene, în nuanțe de albastru și alb, este ideal ca acestea să se regăsească în baie. Astfel, păstrezi o armonie în întreaga ta locuință.

Alege albastru, alb, verde sau chiar combinații îndrăznețe de galben și roșu pentru băile spațioase, pline de culoare.

Iluminarea băii

Atunci când te decizi asupra iluminării în baie, siguranța este cea mai importantă. Tocmai de aceea este recomandat să ții cont de zonele de umiditate din baie și să optezi pentru soluții de iluminat cu protecție la apă.

Alături de lumina din dreptul oglinzii, este bine să montezi și o lumină ambientală, cu atât mai importantă în cazul băilor spațioase. Astfel, poți monta un corp de iluminat deasupra oglinzii și o plafonieră sau o lustră, care să emane lumina din spatele tău atunci când te așezi cu fața către oglindă.

O bună alegere poate fi reprezentată de un led cu becuri care să îți permită adaptarea intensității luminii în funcție de nevoile tale. Atunci când baia ta nu este luminată suficient din tavan, poți alege spoturi incastrate pe perete, care vor oferi suficientă lumină în întreaga încăpere.

Alternative la gresie și la faianță

Gresia și faianța sunt recunoscute ca fiind cele mai bune alegeri pentru baie datorită rezistenței lor îndelungate la umezeală. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unor alternative, poți alege pardoseala din plută.

Fiind un material prietenos cu mediul, acesta este un bun izolator termic și fonic, care rezistă la umezeală și la mucegai. Totodată, pluta este un material cald și plăcut la atingere, astfel încât îți asigură un confort sporit în baie.

O altă idee neobișnuită pentru baia ta poate fi tapetul impermeabil. Există tapet rezistent la apă ce poate fi montat în baie pentru a crea un efect vizual cu totul deosebit. Pe pereți îți poți pune un tapet din vinil, din fibră de sticlă sau din fibre nețesute.

Aceste materiale reprezintă o bună alegere pentru baie deoarece sunt rezistente la umezeală, se pot spăla cu ușurință și dispun de o durabilitate crescută. Dacă nu ești pregătit să ai doar tapet în baie, poți monta plăci ceramice în partea de jos a băii și tapet în partea superioară. Astfel, vei reuși să obții un design unic, pe care cu siguranță îl vei îndrăgi.

Tu ce modificare ți-ai dori să faci în baie? Fie că este o modificare minoră, cu rol decorativ, fie că presupune reamenajarea întregii băi, cu ajutorul unui împrumut nebancar îți va fi mai ușor să aduci îmbunătățiri locuinței tale. Datorită faptului că este acordat rapid, acesta îți este de mare ajutor în situațiile neprevăzute în care ai nevoie imediată de bani pentru a termina un proiect început.

Ultimile din

Mergi la SUS