3 idei de jocuri educative pentru copilul tău

in Educational de

 Joaca nu trebuie să fie doar o activitate motivată de plăcere și distracție, joaca poate fi și extrem de educativă dacă, tu, ca părinte, consideri că această activitate la care râvnesc toți copii, poate fi realizată și dezvoltând spiritul și capacitățile intelectuale sau psihice ale copilului tău. Pentru asta, îți propun în rândurile următoare câteva idei de jocuri educative pentru dezvoltarea micuțului tău și câteva informații despre unde le poți găsi, mai ușor.

 

     Probabil ai auzit de multe ori că modul cel mai ușor și plăcut de a asimila informații noi pentru copii este învățarea prin joacă și activități distractive. Este mult mai ușor să îi oferi copilului tău informații noi într-un mediu plin de zâmbete și bună dispoziție iar copilul va fi mai motivat să rețină anumite informații atunci când ele sunt asociate cu sentimente plăcute ca bucurie sau satisfacție personală. În vasta piață de jocuri, atât online cât și offline, există extrem de multe variante de jocuri și joculețe care se pot integra cu ușurință în categoria jocurilor educative. Dintre toate, am ales să-ți prezint 5 jocuri considerate a fi de referință în această industrie.

 

Iată 3 idei de jocuri educative pentru copilul tău!

  • LEGO

Lego sau jocul de Lego este considerat de către mulți specialiști din industria jocurilor pentru copii unul dintre cele mai importante jocuri de pe piață. Datorită modului în care sunt proiectate piesele și a felului extrem de inovativ de a permite copiilor să asimileze informații noi legate de logică și spațiu, acest joc reprezintă un joc educativ etalon. Jocul Lego este împărțit pe diferite colecții destinate anumitor categorii de vârstă. Dintre toate colecțiile LEgo, colecția Technic este considerată a fi cea mai educativă. Datorită modului de asociere a pieselor ce permite o gamă extrem de variată de construcții și variațiuni specifice jocului bazate pe logică. Dacă cauți această colecție specifică pentru copilul tăutrebuie să știi că găsești LEGO Technics pe la Altex sau pe site-ul altex.ro.

  • Puzzle

Un alt joc considerat a fi extrem de distractiv și educativ este jocul de puzzle. Potrivit pentru aproape orice vârstă, găsești jocuri de puzzle pentru copii de la 2-3 ani în sus și cu extrem de multe tematici, de la super eroi, filme, cărți de povești, jocuri digitale sau personaje istorice. Jocul de puzzle cultivă în rândul celor mici logica și ușurează asocierile de elemente în spațiu.

 

  • Monopoly

Un joc de referință în industria jocurilor educative, de această dată destinat copiilor mai mari, care deja sunt familiarizați cu anumite concepte legate de educație financiară și bani, este jocul de societate Monopoly. Marele avantaj al acestui joc educativ este că este un joc care se poate juca de către cei mici împreună cu cei mai mari. Cel mai probabil l-ai jucat și tu și ai putea să o faci și împreună cu copilul tău.

 

    Așadar, dacă îți dorești ca cel mic să asimileze informații noi în timp ce se joacă, poți înlocui jocurile clasice cu un joc de Lego ce ajută la înțelegerea spațiului și a formelor din jur, un joc de puzzle ce cultivă logica sau jocul Monopoly ce poate dezvolta primele noțiuni de educație financiară în mintea copilului tău.